Innovation & tradition

Savolax

Innovation
& tradition

Savolax är en premiumprodukt där kvalitet och kärleken till laxen går före allt.

Läs mer

Vi är Savolax

Moderna och traditionella

På Savolax känner vi ett stort ansvar och har en djup respekt för vår både miljö och vårt hantverk. Att i den traditionella andan få jobba kreativt och innovativt gör oss unika och vi kompromissar aldrig med kvaliteten.

Vill du äta riktigt god och schysst lax – Välkommen till Savolax!

Kontakta oss

I vår produktion gör vi allt för att öka användningen av våra resurser och tar varsamt hand om alla delar av laxen. Vår kreativitet och innovationsrikedom bidrar till att skapa unika, moderna och goda produkter från laxens alla delar med en ambition att skapa värde för såväl våra kunder som vår jord. Det är en självklarhet för oss.

Frisimmande lax med plats att leva

Som producent inom livsmedelsbranschen är det av yttersta vikt att vi förhåller oss till den planet vi lever på. Den lax vi använder oss av växer långsamt, varsamt odlad i kalla norska vatten. Savolax använder sig av frisimmande lax från Bömlo. Med frisimmande menar vi att laxen får största möjliga levnadsutrymme och extra djupa odlingskassar. Den omsorgen om laxen bidrar till att ge våra produkter sin unika smak och konsistens. Och glada laxar ända fram till förädling.

Ett rättvist & jämlikt företag med mångfald

Vi värnar om, och tar ett stort ansvar för våra medarbetare. Vi är stolta över att jobba med mångfald i vår organisation och vi berikas dagligen genom nya erfarenheter. Hela Savolax genomsyras av våra värderingar som ligger till grund för allt vi gör och står för. Vi kallar oss moderna traditionalister vilket betyder att vi alltid arbetar med aktning för traditionen med en innovativ och nyfiken syn på framtiden.

Vi tror på delaktighet på Savolax. Våra anställda tar ansvar och visar både varandra, vår miljö och vår lax respekt. Vi är noga med att alla ska veta vilka mål vi strävar emot och att företagets värderingar ska återspeglas i hela företaget varje dag. Vi är övertygade om att alla mår bra av äkta arbetsglädje och att vi tillsammans förädlar den finaste av råvaror till perfektion i samklang med vår jord, vårt klimat och vår framtid.

Vår lax

För oss handlar mat inte bara om god smak. Det handlar om att ta ansvar, för havet, för fisken, från fångsten till din tallrik.

Läs mer

Savolax rätter

Har du frågor eller funderingar?

Kontakta oss